Buxbom häck

 Vill du göra en vacker häck, men föredrar du att inte spendera för mycket på den? Och gillar du att beskära häcken i form själv? Buxbomsbusken är lösningen om du vill göra en billig häck som du klipper för att forma själv. Lämplig för vintergrön plantering och för att skapa låga häckar från mindre än 1 m höga till max 1,5 m. Mycket trevligt längs stigar, terrasser eller bårder. Om du föredrar att skapa en hög häck, välj till exempel snabbväxande typer av barrträd eller körsbärslagrar.

buxbom buske

Vill du göra en vacker Buxbom häck, men föredrar du att inte spendera för mycket på den? Och gillar du att beskära häcken i form själv? Buxbomsbusken är lösningen om du vill göra en billig häck som du klipper för att forma själv. Lämplig för vintergrön plantering och för att skapa låga häckar från mindre än 1 m höga till max 1,5 m. Mycket trevligt längs stigar, terrasser eller bårder. Om du föredrar att skapa en hög häck, välj till exempel snabbväxande typer av barrträd eller körsbärslagrar.

Den ständigt gröna buxbomshäcken

Tycker du att kala grenar är väldigt tråkiga på vintern och vill du helst ha utsikt över en grön miljö året om? Då är buxbomshäcken ett bra val. Denna växt tillhör de vintergröna häckväxterna. Det gör att en buxbomshäck håller sig grön året runt, även under höst och vinter. Tja så vackert. Dessutom är häckväxten tålig och tål extremt låga temperaturer och snö. Du gör häcken en tjänst med en fläck i skugga, halvskugga eller sol och en blöt till normal jord. Denna buske gillar inte mycket torr jord. Ge därför häckplantan lite extra vatten under långvarig torka.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these